Halbe Wiersemaweg 2b
9365 TB Niebert
T 0594 - 502269
F 0594 - 548308
E info@boomkwekerij-westerkwartier.nl

Planttips

Als specialist in bomen en planten, geeft Boomkwekerij Westerkwartier u graag de nodige planttips. Want het planten vraagt enige aandacht. Als een plant, ongeacht de kwaliteit, bijvoorbeeld te nat of te droog staat bestaat het risico dat deze het niet overleeft. Zoek daarom op basis van de omstandigheden in uw tuin een geschikte plant uit.

Een natte tuin is het gevolg van slecht doorlatende lagen in de bodem. Als er sprake is van een natte tuin is het verstandig deze te draineren, zodat overtollig water snel afgevoerd kan worden. U kunt makkelijk controleren of uw bodem slecht doorlatend is: Graaf een kuil van 40-50 cm waar regen in kan vallen. Blijft er na een fikse regenbui langer dan een halve dag water in de kuil staan? Dan is de grond slecht doorlatend.

Ook planten die te droog staan hebben extra aandacht nodig. Vooral planten langs muren of tussen de bestrating kunnen snel te droog komen te staan. Om dit te compenseren is het verstandig de grond in het plantgat te mengen met tuinturf. Tuinturf dient als waterbuffer en zorgt ervoor dat de grond minder snel uitdroogt.

Standplaats

Ook de standplaats is van belang of een plant goed groeit. Zo groeit de ene plant beter in de zon en de ander beter in de schaduw. De standplaats is opgedeeld in vier categorieën:

  • Droog en zonnig;
  • Vochtige schaduw;
  • Droge schaduw;
  • Dichte schaduw.

Aan de hand van deze categorieën kunt u de planten uitzoeken die het beste op een bepaalde standplaats in uw tuin passen.

Openingstijden:
ma. t/m vr.: 7.30 uur tot 18.00 uur
Za. 8.30 uur t/m 17.00 uur


Bedrijfsfilm
bedrijfsfilm boomkwekerij westerkwartier


Partners
acd DCMDe Wit HaagwinkelQuick hedge Queens grassMobilane

Offerte Aanvragen Volg ons op facebook

Bel/mail mij!