Halbe Wiersemaweg 2b
9365 TB Niebert
T 0594 - 502269
F 0594 - 548308
E info@boomkwekerij-westerkwartier.nl

Professionele boomverzorging in Groningen, Drenthe en Friesland

Bomen zijn onmisbaar voor de mens, bomen geven ons zuurstof en zijn essentieel voor ons voortbestaan. Daarnaast zijn bomen prachtig om naar te kijken, geven kleur aan de omgeving en geven ons een prettige en rustige leefomgeving. Bomen kunnen echter te groot worden en zodoende een gevaar vormen voor de leefomgeving. Hoveniersbedrijf Westerkwartier biedt u diverse mogelijkheden.

Begeleiding snoei /onderhoud snoei

Snoeien in de jeugdfase van de boom is van essentieel belang voor een goede groeiontwikkeling van de boom. Door jonge bomen regelmatig te snoeien voorkomt u problemen in de toekomst. Volwassen bomen hebben regelmatig onderhoud nodig om de veiligheid te waarborgen, hier kunt u bijvoorbeeld denken aan scheurende takken en/of dood hout verwijderen uit de boom. Hoveniersbedrijf Westerkwartier heeft voldoende expertise in huis om dit voor u uit te voeren.   

Knotten van bomen

Bij het knotten van bomen worden de takken bijna tot aan de stam afgezaagd. Bomen die knotten goed verdragen zijn o.a. wilgen en platanen. Geknotte bomen moeten eens in de 3 a 5 jaar geknot worden. Langer wachten kan er voor zorgen dat takken gaan afbreken en de boom kan dan aangetast worden door de Watermerkziekte. 

Kandelaberen/kandelaren

Kandelaberen is een vorm van snoeien. Het wordt niet door alle bomen goed verdragen en het is een grote aanslag op de gezondheid van de boom. Bij deze methode van snoeien worden alle takken halverwege van de boom gesnoeid. Op het overgebleven hout beginnen dan weer nieuwe uitlopers te vormen. De nieuwe uitlopers groeien op de oude snoeiwonden en dit worden vaak zwakke plekken. Bij kandelaren worden alle takken vlakbij de hoofdstam afgezaagd. Bij beide methodes dient de boom iedere 4 a 5 jaar weer grondig gesnoeid te worden. 

Verwijderen van bomen

Er zijn diverse manieren om bomen te verwijderen, dit alles is zeer afhankelijk van de standplaats en omgeving waar de boom zich bevindt. Hoveniersbedrijf Westerkwartier kan er voor zorgen dat de boom veilig en betaalbaar verwijderd wordt. Hier zijn verschillende manieren voor:

- Vellen /of kappen van de boom
Het afzagen van de boom, vlak boven het maaiveld. Op deze manier wordt de boom in één keer neergehaald. Dit is een snelle methode om veel bomen per dag te kunnen verwijderen. Hiervoor dient wel voldoende ruimte te zijn. Ook zal de ondergrond geschikt moeten zijn. Denk aan schade aan verhardingsmaterialen, zoals sierbestrating en/of asfalt.

- Klimtechniek
Deze techniek gebruikt Hoveniersbedrijf Westerkwartier om een boom op een verantwoorde wijze te kappen. Met deze techniek wordt de boom van boven naar beneden in kleine stukjes gezaagd, om vervolgens, met behulp van touwen, de takken en het stamhout rustig naar beneden te lieren. Hierdoor wordt zo min mogelijk schade aangericht.

- Verwijderen van boomstobben
Indien er veel ruimte is kan er voor gekozen worden om de boomstobbe te rooien met een kraan. Dit doet Hoveniersbedrijf Westerkwartier door de boomstronk vrij te graven en deze er uit te graven. Op deze manier is er veel ruimte nodig, zowel boven de grond als in de grond. Het voordeel is dat er vrijwel geen wortels in de bodem achterblijven.

Stobbenfrezen

Indien er weinig ruimte is kan er voor gekozen worden om de stobbe weg te frezen. Dit is het verkleinen van de stobbe tot vezels. Voor de vaak wat kleine ruimtes en smalle doorgangen maakt Hoveniersbedrijf Westerkwartier gebruik van kleinere stobbenfrezen. Het nadeel hiervan is dat de boomstronk is verwijderd, maar de wortels nog in de grond zitten. Deze zullen met de jaren weg moeten rotten. 

Openingstijden:
ma. t/m vr.: 7.30 uur tot 18.00 uur
Za. 8.30 uur t/m 17.00 uur


Bedrijfsfilm
bedrijfsfilm boomkwekerij westerkwartier


Partners
acd DCMDe Wit HaagwinkelQuick hedge Queens grassMobilane

Offerte Aanvragen Volg ons op facebook

Bel/mail mij!